5 maart 2018

Biscuit taart in hartjesvorm | Verlaat Valentijn

Elk jaar op of rond Valentijnsdag bak ik iets lekkers voor mijn vriend (en natuurlijk een beetje voor mijzelf), zo ook dit jaar. Echter dit jaar rond Valentijn was mijn vriend ziek en hij had niet veel eetlust, en zelf was ik behoorlijk verkouden. Wel wilde ik alsnog iets bakken en daarom bakte ik afgelopen vrijdag een biscuit taart in hartjes vorm. Lees snel verder voor het recept en meer foto's!

Let op: het recept voor de basis biscuit taart komt van Laura's Bakery. Op Laura's Bakery vind je trouwens veel meer lekkere recepten!

Ik gebruikte een siliconen bakvorm in de vorm van een hart (21 x 24 cm), gekocht bij de Xenos. Dit is mijn eerste siliconen vorm en ik vind hem erg makkelijk in gebruik, hij is erg flexibel waardoor je de taart makkelijk uit de vorm kan drukken.

Ingrediënten 
252 gram ei
144 gram suiker
8,4 gram vanille suiker
108 gram bloem
36 gram maïzena

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. 

1. Doe het ei, de suiker en de vanillesuiker in een kom en mix op een hoge stand tot een luchtige massa. Je moet ongeveer 10 minuten mixen. Het mengsel neemt flink in volume toe en wordt steeds lichter van kleur.

2. Voeg de bloem en maïzena toe. Spatel rustig door het mengsel. Door in achtjes te spatelen zorg je dat de droge ingrediënten het snelst worden opgenomen.

3. Stort het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak glad met een spatel.

4. Bak het biscuit in 30 minuten. 

5. Check altijd even of het biscuit gaar is door middel van een prikker erin steken. Als er nog beslag aan de prikker zit laat het biscuit dan nog iets langer in de oven zitten. Pas als er geen beslag aan de prikker blijft hangen is het biscuit gaar.

6. Laat het biscuit een paar minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. 
Pas toen de taart volledig was afgekoeld heb ik hem door midden gesneden om vervolgens te vullen met aardbeien jam en botercrème. Voor de topping heb ik ook botercrème gebruikt, met daarover heen fondant, en als decoratie figuurtjes van Günthart taartdecoratie (gekocht in Duitsland).

Wat hebben jullie dit jaar voor Valentijnsdag gedaan?

10 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo'n taart in hartjesvorm te bakken! Ik heb dit jaar niks speciaals voor Valentijn gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook niets aan Valentijnsdag gedaan. De taart ziet er leuk & lekker uit! Eet smakelijk (mocht er inmiddels nog over zijn)!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh echt wel super leuk gedaan hoor! Ik wou dat ik zoiets kon maken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helemaal niks moet ik bekennen. Maar deze taart vind ik prachtig. Goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is leuk om de taart zo te maken. Ik vond het wel grappig want giateren stuurde mijn ma een foto met bananenbrood die had Ze in een hartjes vorm gebakken omdat ze geen andere vorm had hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt als een heel makkelijk en simpel recept, ik sla het op!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een superlief taartje! Vooral de aardbeienjam klinkt erg lekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk gedaan! Ik maak soms ook marsepein/fondant taarten en er gaat altijd veel tijd in zitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, vooral het vullen en decoreren duurt altijd lang. Ik ben dan ook altijd wel weer blij als die helemaal af is, haha.

      Verwijderen
  9. Ziet er erg mooi én lekker uit! Ga dit recept even onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van een reactie!